18 oktober: presentatie in de OBA

Op zondag 18 oktober om 15 u wordt Leesbaar.Amsterdam gepresenteerd in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam op het Oosterdokseiland. Aan deze middag werken tal van schrijvers en dichters mee, onder wie Hagar Peeters, Menno Wigman, Rob van Essen en Frank Starik. Bij deze gelegenheid zullen de makers hun werkwijze en zoektocht nader toelichten, onder leiding van plattegrondhistoricus en -blogger Marleen Smit.Daarnaast spelen we de grote Amsterdamse literaire citatenquiz. Hoofdprijs: een heuse Leesbaar.Amsterdam-kaart.

Reserveer hier uw toegangskaart.

Leesbaar.Amsterdam

Bijna vijfhonderd literaire citaten over de stad Amsterdam, op precies de goede plek gezet in een grote, schitterend vormgegeven literaire kaart: ‘Leesbaar Amsterdam’ is niet alleen een lust voor het oog, maar vooral ook een ode aan literair Amsterdam. Met Bloem op de Dappermarkt en Canaponi in de Herengracht en uiteraard ook met Vondel, Bril, Zwagerman, Nescio, Thijssen, Multatuli, Minco en vele anderen. Citaten van meer dan tweehonderd literaire ‘Amsterdamse’ auteurs werden de afgelopen vier jaar verzameld door schrijvers Erik Nieuwenhuis en Louis Stiller en tot een unieke, leesbare kaart omgetoverd door grafisch vormgever Yolanda Huntelaar.

Tijdens de presentatie zullen de makers vertellen over hun werkwijze en zoektocht, spelen we de Grote Literaire Amsterdamse Citatenquiz met het publiek (hoofdprijs: de Leesbaar Amsterdam-kaart!), zullen diverse dichters en schrijvers hun favoriete Amsterdamse verhaallocaties tonen en zal het geheel muzikaal omlijst worden door Amsterdamse liederen en smartlappen.